Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

González Laya perd els estreps quan una periodista bàltica compara Espanya amb Rússia

La ministra d’Exteriors espanyola menteix en una entrevista a la televisió pública d’Estònia sobre el suport a la independència, fent creure que no passa del 37%

Agències 13/04/2021
La ministra espanyola d'Exteriors, Arancha González-Laya, amb la seva homòloga estoniana, Eva Maria Liimets.

La ministra d’Afers Exteriors del govern espanyol, Arancha González Laya, va passar un  mal tràngol en una entrevista a la televisió pública d’Estònia quan va dir a l’entrevistadora que se sentia “ofesa” si comparava Rússia amb Espanya. “Els que estan a presó han incomplert la llei espanyola, m’ofenc quan es compara Espanya amb Rússia, Espanya és una democràcia. A Espanya, igual que a Estònia, la gent que no compleix la llei ha de complir amb la justícia”, ha afirmat. González-Laya ha insistit a parlar de “respectar les llibertats” de tots els espanyols axí com la Constitució, que ha indicat que “parla de majories, a Catalunya i a Espanya”. “Qualsevol altra cosa és caos”, ha dit.

Durant l’entrevista, la ministra també s’ha referit a la situació de Carles Puigdemont i ha dit que l’expresident viu en llibertat i “gaudeix de cada dret i de cada llibertat igual que qualsevol altre ciutadà pot gaudir”. En aquest sentit, ha afegit que haurà de ser jutjat a Espanya, però que “no ho ha fet perquè com a eurodiputat té immunitat”. González-Laya també ha dit en diveres ocasions a l’entrevista que no tots els catalans “pensen igual”, i va negar que hi hagi una majoria d’independentises, afirmant que “només un 35-37% dels catalans voldria la independència”.