Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Gonzàlez-Cambray: “El curs vinent serà 100% presencial i si tot va bé sense mascareta”

“Vaccinar els adolescents als instituts és una possibilitat”

Redacció 29/05/2021

El nou conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha triat El Suplement de Catalunya Ràdio per a la seva primera exposició pública en un moment on ja es pensa més en el curs vinent que en aquest. I el llistat de temes repassats ha estat ampli. Sobre les conseqüències emocionals als infants i joves de la pandèmia ha dit: “Hem de dotar els centres educatius de reforç emocional per fer acompanyament a infants i joves”, un fet destacat a la investidura del MHP Aragonès i, sense una específica relació causa-efecte ha afegit “de cara al curs vinent mantindrem l’ampliació de 8.000 professionals”.

Molt bona part de l’entrevista s’ha centrat en el tema Covid. La immediatesa de la convocatòria de la selectivitat, entre el 8 i l’11 de juny, ha portat el conseller a assegurar que “la selectivitat complirà els procediments sanitaris i es portaran a terme amb la màxima seguretat”. Una segona notícia ja s’havia intuït i és molt esperada: “si les condicions sanitàries ho permeten, el curs vinent escolar començarà sense mascareta a les aules en un curs cent per cent presencial”. Es mantindrà, però, la separació en grups bombolla.

L’anunci més cridaner ha estat quan ha sospesat l’opció de vacunar als instituts: “És possible que vacunem els nostres joves als instituts”, després d’assegurar que, a l’inici del curs que ve, “pràcticament tot el professorat estarà vacunat”.