Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Gionta i Riccardo guanyen la segona edició del CantAlguer amb la cançó inèdita “Quan miraves a lluny”

Gràcies al premi, Gionta i Riccardo podran registrar un EP de sis cançons en l'estudi The Chicken Coop de l'Alguer.

|

- Publicitat -

La final del concurs, organitzat de Plataforma per la Llengua, es va celebrar al restaurant Poco Loco diumenge 28 de maig. Gionta i Riccardo segueixen els passos del grup Arbre del Peix, que va vèncer l’any passat en aquest concurs, que vol encoratjar als joves a emprar el català alguerès com a llengua d’expressió artística

Publicitat

El CantAlguer és concurs per joves cantautors de l’Alguer d’entre 18 i 39 anys, ideat de Claudio Gabriel Sanna i organitzat per Plataforma per la Llengua, dedicat a la promoció de la música en alguerès entre les noves generacions.

La peça guanyadora és la cançó inèdita “Quan miraves a lluny”. L’autor del text és Gionta, nom artístic d’Antonio Francesco Daga (l’Alguer, 1995), cantautor, compositor i presentador radiofònic. La música és de Riccardo Pinna (l’Alguer, 1993), pianista, compositor, director de corals. La segona posició va ser per Giuseppe Trudu (l’Alguer, 1994), que ha presentat la cançó inèdita “Diu-me ont sés”. Els artistes han hagut de presentar també al concurs una cançó del repertori clàssic alguerès. Gionta i Riccardo han presentat “Ninna Nanna” de Salvietti/Montanari i Giuseppe Trudu ha triat “Fulles” de Franco Calvia i Tonino Alfonso. La vetllada, reivindicativa i participativa, presentada de l’actor Roberto Bilardi, va comptar amb les intervencions de Mauro Mulas, delegat de la Plataforma per la Llengua a l’Alguer, Claudio Gabriel Sanna, president del jurat, i Carlo Sechi, director de l’Obra Cultural de l’Alguer, que han posat l’accent a damunt de les finalitats de la iniciativa.

L’activitat, organitzada de la Plataforma per la Llengua, ha tingut la col·laboració de l’oficina a l’Alguer de la Generalitat de Catalunya -delegació del govern a Itàlia-, de l’Obra Cultural de l’Alguer, de la Revista Enderrock i de la Universitat Catalana d’Estiu, i el patrocini del Municipi de l’Alguer i de la Fondazione Alghero.

Et pot interessar  VIDEO | L'actor Sergi López se suma a la campanya 'Say Yes' i demana a Macron que França accepti l'oficialitat del català a la UE

Gràcies al premi, Gionta i Riccardo podran registrar un EP de sis cançons en l’estudi The Chicken Coop de l’Alguer. Endemés tindran l’oportunitat de poder actuar a la Jornada Algueresa, organitzada de Obra Cultural de l’Alguer, a dins de la programació de la 56a Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió