Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Garriga proposa incrementar en 100 milions d’euros el proper pressupost de la conselleria de Cultura

La consellera, que creu que podrà acabar el mandat, lamenta els set titulars en sis anys al departament

Agències 13/06/2021
Pla general del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Pati dels Tarongers amb la consellera Natàlia Garriga i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el 8 de juny de 2021 (Horitzontal)

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, considera que en el pròxim pressupost caldrà fer “un esforç més important” en els comptes del departament. Així, descarta pujar cada any un 25% -75 milions-, sinó que aposta perquè el primer any l’esforç sigui “molt més important”. En una entrevista a l”Ara’, Garriga es fixa com a prioritat l’increment d’entre el 30% i el 40%, el que suposa a l’entorn de 100 milions d’euros més per al pròxim pressupost. “Hem de donar aquest senyal al sector”, rebla. La consellera, que es mostra convençuda que podrà acabar el mandat, lamenta que el departament hagi tingut set consellers en sis anys.

Segons Garriga, no es passarà en un any de 298,1 milions, les xifres actuals al departament, a 600 milions, la partida que vol assolir al final de legislatura. “Ara estem en pressupost prorrogat i el primer increment serà el 2022. Parlarem amb els sectors per prioritzar on han d’anar les primeres dotacions”, precisa.

 

Garriga, que va ser detinguda el 20 de setembre del 2017 just abans de l’1-O, creu que no es visualitza “prou” que la repressió persisteix. “La prova d’això són els 30 encausats que hi ha al jutjat número 13, les dues persones encausades al TSJC i els 3.000 encausats a Catalunya”, explica.