Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Funcionaris espanyols dediquen els seus esforços a evitar la internacionalització del “Dia Nacional de Catalunya”

El mes passat, ‘La República’ us explicava que Daniel Canet, un informàtic català, havia obert un perfil de Twitter on es mostren les edicions anònimes que es fan a Wikipedia des […]

Redacció
Redacció 11/09/2018
Una captura de pantalla de la Wikipedia

El mes passat, ‘La República’ us explicava que Daniel Canet, un informàtic català, havia obert un perfil de Twitter on es mostren les edicions anònimes que es fan a Wikipedia des dels ordinadors del Gobierno.  Doncs bé, la darrera ha estat aquest 11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Segons ha publicat el perfil @SpainGovedits, algun funcionari espanyol ha modificat des de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) l’entrada en anglès a la Wikipedia sobre el “Dia Nacional de Catalunya”. De fet, és aquesta nomenclatura la que els ha molestat i han canviat per “Dia Regional de Catalunya” per tal d’evitar la internacionalització de l’11-S. Afortunadament, la premsa internacional sol informar amb més professionalitat que la premsa espanyola i la realitat catalana arribarà d’una manera o altra a la resta del món.