Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Francisco Camps: “Ets un fill de puta. M’esteu fotent la vida enlaire”

Correa i Crespo van explicar que els pares i els sogres de Camps haurien rebut regals de la trama durant les festes de Nadal de 2007

Redacció 01/02/2023

Francisco Correa i Pablo Crespo van confessar durant l’últim judici de la trama valenciana del cas Gürtel. Durant la segona sessió del jucidi que se celebra a l’Audiència Nacional, Correa i Crespo van ratificar la confessió que ja havien fet davant la Fiscalia Anticorrupció.  Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana pel PP, ho escoltava movent-se a la seva cadira.

Segons recull el diari Levante, un cop finalitzada la sessió, Camps va anar a buscar Francisco Correa al vestíbul del jutjat i li hauria dit “Ets un fill de puta, m’esteu fotent la vida enlaire”. Altres versions recullen les expressions “Ets un mentider. No sé per què dius que m’has vist. M’esteu arruïnant la vida”.  Segons la mateixa informació publicada per Levante, Camps hauria recriminat a Correa que expliqués que l’havia vist tres vegades, concretament al casament de la filla d’Aznar, al d’Álvaro Pérez i en una reunió a l’Hotel Fénix (de Madrid)”. Camps hauria negat aquestes coincidències i també hauria negat que conegués a Correa: “Jo a tu no t’he vist mai. Em compadeixo de vosaltres, però això no significa que hàgiu de mentir per sortir de la presó”.

Correa i Crespo van explicar que els pares i els sogres de Camps haurien rebut regals de la trama durant les festes de Nadal de 2007 i hi ha gravacions en les que Álvaro Pérez informa a Crespo que va anar a visitar a la dona de Camps a la seva farmàcia i que ell hauria estat present a la trobada. Álvaro Pérez -conegut com “El Bigotes”-  hauria esta treballant en una reforma de la farmàcia de l’esposa de Camps valorada en 600.000€, que finalment no es va acabar duent a terme.

Correa va explicar que les seves empreses eren “com un braç del Partit Popular” i que un cop la trama va desembarcar a València es van servir d’Álvaro Pérez per tal 40que, a través de la seva relació amb Camps, els anés introduint en l’administració valenciana, arribant a aconseguir contractes com els de Fitur i la visita del Papa.