Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Francesc de Dalmases demana coherència sobre les decisions que es prenen sobre el Kurdistan

|

- Publicitat -

El diputat de Junts, Francesc de Dalmases, ha fet una intervenció en el ple del Parlament en la qual ha destacat la brutal repressió que s’ha exercit sobre el poble kurd.

Publicitat

De Dalmases ha subratllat que el Kurdistan ha estat un conflicte altament internacionalitzat en la qual els kurds van lluitar contra tres fronts: l’exèrcit sirià de Baixar al-Àssad, Estat Islàmic i l’exèrcit turc d’Erdogan.

El diputat de Junts ha explicat que el poble kurd “va lluitar i guanyar els tres fronts” i ha insistit que “van construir una nova realitat política que avui el Parlament de Catalunya és el primer que fa el reconeixement polític del poble kurd”. De Dalmases ha ressaltat el dret a l’autodeterminació i la “proposta de resolució pacífica dels conflictes”.

El diputat de Junts ha lamentat que Turquia és “soci prioritari i comercial de l’executiu espanyol” i que malgrat votar al Parlament a favor d’aquesta realitat política, “amb els impostos aprovats a Pedro Sánchez, estem pagant l’armament que la destrueix”.

Et pot interessar  ERC, Junts, la CUP i comuns, decidits a esclarir l'espionatge d'Estat: impulsen una comissió d'investigació sobre els policies infiltrats
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió