Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Forcadell explica al ‘Financial Times’ el judici de l’1-O: “Guanyarem políticament, però també legalment”

Un dels diaris més reputats del món, el ‘Financial Times’, ha parlat avui sobre el judici als presos polítics catalans que està previst que comenci en les properes setmanes. Ho […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 01/02/2019
Carme Forcadell, al Parlament de Catalunya / ACN

Un dels diaris més reputats del món, el ‘Financial Times’, ha parlat avui sobre el judici als presos polítics catalans que està previst que comenci en les properes setmanes. Ho ha fet a partir de l’experiència de la presidenta del Parlament amb el Govern legítim, Carme Forcadell, que avui mateix serà traslladada a la presó madrilenya d’Alcalà Meco des del centre penitenciari Mas d’Enric, al municipi tarragonès del Catllar.

Sota el títol “el judici televisiu dels secessionistes catalans permet reactivar passions”, el mitjà destaca que la cita als tribunals espanyols “arriba en un moment delicat per al govern de coalició d’Espanya”. L’autor del text -que ha visitat Forcadell a la presó- fa un resum de la situació política a Catalunya des de l’1-O i assegura que ella està “desitjant” que comenci el judici perquè “és una oportunitat per a explicar-nos i mostrar al món que no hem comès cap delicte”.

En aquest sentit, l’article apunta que “sentències dures podrien provocar el col·lapse
del Gobierno i les eleccions anticipades, a més de reafirmar-se les tensions a Catalunya”; que defineix com “una de les regions més riques d’Espanya”. “No crec que hagués pogut fer res diferent com a presidenta del Parlament”, diu Forcadell al ‘Finalcial Times’, que apunta com el moviment independentista actua de forma pacífica.  “Guanyarem
políticament, és clar. Però també guanyarem legalment i tècnicament perquè no va haver-hi violència”, insisteix Forcadell.