Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Foment lamenta que no s’obligués els treballadors a vacunar-se: “Ara potser en paguem les conseqüències”

El president de Foment de Treball s’ha mostrat partidari d’obligar els treballadors a vacunar-se i afirma que la patronal ho va demanar

Agències 21/12/2021
Pla del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en una roda de premsa posterior a la reunió amb l'Ajuntament de Barcelona. Imatge del 21 de desembre de 2021

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha lamentat aquest dimarts que el Gobierno no atengués la demanda de la patronal d’obligar els treballadors a vacunar-se, seguint l’exemple d’Itàlia.

“Ara potser en paguem les conseqüències”, ha sentenciat el president de Foment l’endemà de l’anunci de la Generalitat sobre les noves restriccions. Segons Sánchez Llibre, l’explosió de la sisena onada ha agafat una “mica desprevinguts” als sanitaris i als governs. El president de la patronal ha demanat la màxima “eficiència i celeritat” als governs català i espanyol per a la tramitació de les ajudes directes als sectors afectats i ha assegurat que Foment estarà “en primera línia” per reclamar que rebin subvencions directes.

“Va ser un error per part del govern espanyol no fer com a Itàlia o a Àustria. S’ha de ser valent en política”, ha assenyalat Sánchez Llibre, que ha afegit que “no és de rebut” que hi hagi una part “relativament important de la població espanyola” que no es vacunés i es poguessin contagiar amb els que sí van rebre les dosis.

En la roda de premsa posterior a la reunió amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la patronal ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, li va comunicar les restriccions que s’anunciarien i que el cap de l’Executiu es va posar a disposició dels sectors mes afectats per tractar les ajudes per compensar el tancament d’aquestes activitats.