Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024
Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024

Foment admet l’escandalós augment del dèficit inversor de les administracions en infraestructures

|

- Publicitat -

A l’espoli fiscal anual amb el qual l’estat espanyol castiga Catalunya s’hi suma ara un desastre multimilionari que ha revelat Foment del Treball. La patronal catalana ha admès que el dèficit d’inversió d’infraestructures a Catalunya s’ha incrementat en 7.000 milions d’euros els dos últims anys. Només en aquest apartat, el d’infraestructures, s’ha anat augmentant el dèficit els últims 12 anys, i la suma ja és d’aproximadament 35.000 milions d’euros. L’informe de Foment que va presentar el president Josep Sánchez Llibre aquest dilluns ha arribat a aquestes dramàtiques conclusions.

Publicitat

Amb tot, el que la patronal n’extreu d’aquest desastre de gestió són que les partides pressupostaries anuals sempre reflecteixen inversions molt superiors a les reals, i que aquestes s’acaben endarrerint sense executar-se. L’informe també assegura que “la distorsió de dades afecta el conjunt de les administracions”, i recorda la relació d’això amb l’execució pressupostaria de l’estat a Catalunya, que des del 2013 al 2020 ha estat del 67,1%, amb dèficits acumulats de 3.070 milions d’euros entre les inversions que es pressuposten i la que finalment es liquida.

Foment carrega contra la manca d’inversió a Catalunya

Una de les dades més rellevants d’aquest informe de Foment, va relacionat amb la manca d’inversió “especialment a Catalunya”, contrastant que a Espanya, abans de la crisi del 2008 hi havia percentatges d’inversió molt per sobre dels actuals, amb una davallada clara els últims anys, un fet que contrasta amb l’estabilitat de la resta de l’àrea Euro en aquest àmbit. En concret, segons Foment, l’estoc de capital a Espanya va patir una davallada de més de 32.000 milions d’euros entre el 2012 i el 2020, i segons la Comissió Europea, aquesta pèrdua seguirà caient els pròxims anys.

 

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut