Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Folgueroles es concentrarà aquest vespre en suport de l’osonenc arrestat per la Guàrdia Civil

És previst que al ple de la nit s’aprovi una moció de rebuig a les detencions

Avatar
Agències 24/09/2019
Pla tres quarts de l'alcalde de Folgueroles, Xavier Roviró, durant el seu parlament a la concentració de Vic, davant dels cartells de suport a l'osonenc arrestat. Imatge del 23 de setember del 2019. (Horitzontal)

Veïns de Folgueroles han convocat per a aquest dimarts, a dos quarts de nou del vespre una concentració de rebuig a la detenció de Txevi Buigas, exregidor del municipi arrestat per la Guàrdia Civil dilluns a Sant Pere de Torelló. La protesta, a la qual és previst que hi assisteixin els familiars, anirà seguida d’un ple municipal en què es votarà una moció de rebuig als fets, ha explicat l’alcalde de Folgueroles, Xavier Roviró. Buigas, que des de feia un mes vivia a Sant Pere de Torelló, està molt arrelat al municipi. Va ser regidor de l’Ajuntament de Folgueroles del 2011 al 2012 i, “participa de la vida cultural, esportiva i cívica”, diu el batlle, que insisteix en el fet que és un home “de bé i de pau”.

Roviró, amic de la família, va anar fins a la casa de pagès on viu Buigas, a Sant Pere de Torelló, des de fa un mes. La dona del detingut li va trucar perquè anés a buscar el fill de la família, de deu anys. “La Guàrdia Civil no ens va deixar entrar i vam haver d’esperar que ens portessin ells al nano”. El nen li va explicar que havien rebentat els panys i entrat per la força. “Els van fer estirar a tots a terra, amenaçats amb escopetes. Això és traumàtic”, relata.

El poble, indignat

Segons l’alcalde, s’han vulnerat els drets més bàsics i “el poble està indignat”. Per aquesta raó han optat per concentrar-se aquest vespre per exigir la seva llibertat i de la resta de detinguts, mostrar el rebuig a “les forces d’ocupació” i donar suport a la família. Després, en ple municipal, és previst que s’aprovi la moció entrada aquest mateix dimarts.

Roviró descriu Buigas com a una persona “compromesa”, un “home de bé i pau”. “Ens volen atemorir”, assegura, tot afegint que quan es demostri la injustícia “el mal ja estarà fet”.