Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Fernández fa el ridícul demanant un feminisme que fugi del “ressentiment” cap als homes

El líder del PPC protagonitza una condescendent explicació sobre per què el feminisme d’esquerres no és “en positiu”

Carme Garau 08/03/2022
El president del PPC, Alejandro Fernández Data de publicació: dilluns 07 de març del 2022, 19:29 Localització: Barcelona Autor: Gerard Artigas

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha hagut de donar lliçons de feminisme, caient precisament en el que els col·lectius feministes demanen no fer: envair un discurs que no li pertoca en comptes d’escoltar. A més, per dir autèntiques bajanades i reivindicar un feminisme “en positiu” que fugi del “ressentiment” cap als homes.

Fernández ha continuat amb el mansplaining —les explicacions condescendents i paternalistes des d’una mirada masculina— per assegurar que hi ha “dues maneres d’enfocar” el feminisme: els defensors de la construcció “en positiu cap a la igualtat real entre homes i dones” i els que creuen que “destruint cap a la divisió i el conflicte és la manera d’avançar”. “És evident que el PPC decideix la primera: construir en positiu”, ha subratllat.

El dirigent popular ha criticat postulats feministes d’esquerres i ha fet befa del vocabulari d’alguns líders de Podemos. “L’enfrontament i l’exabrupte no redueixen la bretxa salarial”, ha advertit, de la mateixa manera que “el crit, l’insult i el ressentiment no portaran més oportunitats laborals”. No sigui que el feminisme sigui incòmode per un partit obertament masclista.

Per això ha reivindicat “l’exemple” de les dones d’èxit i ha posat com a exemple les militants del PP que han ocupat destacats càrrecs polítics, com la mateixa Llanos de Luna, l’expresidenta del Congrés Ana Pastor i l’actual presidenta de la Comunitat de Madrid, el “remolí” Isabel Díaz Ayuso. “Al nostre partit no li poden donar lliçons”, ha conclòs, deixant ben clar que, a parer seu, ell sí que té potestat per donar lliçons de feminisme.