Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

[Vídeo] #Femlosfora Més de 300 persones es manifesten a Calella i tallen un carril de l’N-II per exigir a la Guàrdia Civil que marxi de Catalunya

Paral•lelament uns pocs ciutadans d’extrema dreta a favor de la unitat d’Espanya s’han concentrat per expressar el seu suport al cos policial

Avatar
Agències 03/10/2019
Pla general de la capçalera de la manifestació que ha recorregut els carrers de Calella el 3 d'octubre de 2019. (Horitzontal)

Una marxa lenta ha recorregut els carrers de Calella per exigir la sortida de la Guàrdia Civil del territori català. Més de 300 persones, segons la Policia Local, han participat en aquesta protesta que ha recorregut els carrers del municipi i ha tallat un carril de l’N-II sota el lema “Fem-los fora”. La manifestació s’ha aturat poc abans d’arribar a la caserna de la policia espanyola on els protestants han deixat diverses maletes per demanar als agents que “marxin”. En aquest punt els Mossos d’Esquadra han muntat un ampli dispositiu policial i han impedit als ciutadans avançar, ja que uns pocs militants d’extrema dreta a favor de la unitat d’Espanya s’han concentrat a les portes del quarter amb crits de “no ens enganyen Catalunya és Espanya”.

La violència de l’extrema dreta a Calella aquesta nit

La mobilització, que ha sigut convocada de forma unitària per diversos partits, entitats i col·lectius de l’Alt Maresme, ha volgut recordar el 2 i 3 d’octubre de 2017, en què Calella i Pineda de Mar van viure moments de tensió a causa de l’estada hotelera de centenars de Guàrdies Civils desplegats a Catalunya per l’1-O.

La marxa, que és el segon any que es duu a terme, s’ha iniciat a la Plaça de l’Ajuntament i ha arribat fins a la Plaça de Catalunya. Tot i que la previsió era que la protesta es fes per l’interior dels carrers del poble, els manifestants han arribat a l’N-II i durant més d’un quilòmetre han tallant un carril d’aquesta via. Al llarg del recorregut s’han sentit proclames com “1-0, ni oblit ni perdó” i “fora, fora, fora la Policia Espanyola”.

Pocs metres abans d’arribar a la caserna de la Guàrdia Civil de Calella els ciutadans s’han aturat, han llegit un manifest per commemorar els fets i han deixat maletes buides enmig de la carretera per simbolitzar el seu desig que la policia espanyola marxi de Catalunya. En aquest punt els manifestants s’han trobat amb un cordó dels Mossos d’Esquadra que els ha impedit seguir avançant per evitar que es trobessin amb una cinquantena de persones que s’han concentrat davant la caserna del cos a favor de la unitat d’Espanya.

Un dels portaveus de les entitats independentistes organitzadores, Jaume Martí, ha explicat que l’objectiu de l’acció ha estat “demostrar el descontent amb el que va passar fa dos anys a Calella i Pineda” i dir que “ja n’hi ha prou”. Martí, que es membre de Malgrat per la Independència, ha recordat el caràcter pacífic del moviment independentista i ha advertit que “qui no es va comportar de forma pacífica va ser algú que duia porres”.

Finament la mobilització ha finalitzat sense que s’hagin produït incidents.

Relacionats