Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024
Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024

[Vídeo] Felipe VI passa de la monarquia espanyola a ARCO

El monarca és objecte de dues obres emblemàtiques

|

- Publicitat -

Aquesta matí el monarca Felipe VI ha evitat passar per l’stand d’ARCO on hi ha l’obra de Santiago Sierra Ninot, que ha causat polèmica enguany. Com es pot apreciar, el rei ha passat de l’artista díscol, de la mateixa manera que l’any passat no va visitar la galeria de Helga de Alvear. Una obra que segons el ministre de Cultura, no és art, sinó espectacle. També ha passat de llarg de la galeria Forsblom, que tenia una altre obra del monarca.

Publicitat

L’obra de la galeria finlandesa, Els nostres reis favorits de Riiko Sakkinen, va ser comprada ahir per Lluís Bassat. Ho ha fet per la suma d’11.000 euros. El quadre de Sakkinen mostra una efígie de tall realista de Felip VI, amb una inscripció amb diversos noms de reis com els mags Melcior, Gaspar i Baltasar, King Africa, el Rei Lleó, Nat King Cole, Martir Luther King o els Latin King.

El publicista vol exposar l’obra amb la resta de la seva col·lecció a la Nau Gaudí de Mataró. Bassat ha contraposat aquesta obra a la de Santiago Sierra i Eugenio Merino, una escultura que no li ha “semblat gens bé”. El Ninot de l’artista censurat l’any passat ha estat la gran polèmica d’aquest any a la fira d’ARCO.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Our Favorite Kings go to #arcomadrid next week. #riikosakkinen #galerieforsblom

Una publicación compartida por Riiko Sakkinen (@riikosakkinen) el

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut