Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

Felipe VI beneficiari del fons offshore de 65milions d’euros del seu pare

Són diners rebuts com a “regal” d’Aràbia Saudita

Redacció
Redacció 14/03/2020
Felipe VI i son pare, Juan Carlos

El rotatiu anglès The Telegraph publica una impactant notícia sota el títol: “El rei espanyol va ser nomenat beneficiari d’un fons offshore vinculat a 65 milions d’euros de “regal” saudita a son pare, Juan Carlos.”

I, com a subtítol hi posa: “Les revelacions amenacen de embrutar la imatge del rei sis anys després que es fes càrrec del tron seu del seu pare, colpejat per escàndols” Ho han tuitat Xavier Sala-Martín i Clara Ponsatí:

La part inicial del text diu el següent:
El rei d’Espanya s’ha vist esquitxat en un afer sobre les irregularitats financeres del seu pare després de vincular-se’l a un fons secret, fet que ha motivat indagacions sobre la riquesa de la família real.
The Telegraph ha sabut que el rei Felip, de 52 anys, és qui consta com a beneficiari d’un fons offshore amb una dotació de 65 milions d’euros de l’Aràbia Saudita. donada al seu pare quan estava al tron.
Aquestes revelacions amenacen de desgastar la immaculada imatge del rei Felip sis anys després que ocupés el càrrec deixat per Juan Carlos, de 82 anys, prometent un trencament amb la trajectòria del seu pare afectat per diversos escàndols.
El rei Felip ara afronta les investigacions per saber l’abast de la seva riquesa i interessos personals, inclosos els diners que es tingui en comptes bancaris estrangers.

Relacionats