Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Feijóo rabia pels nous nomenaments del TC: “El ministre dels indults ara ens dirà si és constitucional o no el que ell feia”

El popular vol un govern que “torni a la unitat constitucional, que mai hauríem d’haver abandonat, on no hi hagi un polític que pugui delinquir i després se suprimeixi el delicte que ha comès”

Redacció 30/11/2022
Alberto Núñez Feijóo, al Comitè Executiu del PP

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha rebut dues males notícies en les últimes hores. La primera: les enquestes li donen la victòria, però no la majoria absoluta. La segona, el nomenament de l’exministre Juan Carlos Campo i de la vicepresidenta del Consell de Garanties Estatutàries, Laura Díez, per renovar l’òrgan del Tribunal Constitucional, una decisió que no comparteix i que l’ha fet enrabiar de valent.

Feijóo carrega contra Campo, criticant que “el ministre dels indults” als presos polítics independentistes sigui ara membre del TC. “El ministre dels indults del procés ara serà membre del Constitucional per dir-nos si és constitucional o no el que ell feia quan era ministre d’Espanya”, va afirmar el passat dimarts, 29 de novembre, durant un acte de partit a Saragossa.

El popular també va aprofitar les crítiques en aquesta línia per atacar Sánchez, acusant-lo d’estar només interessat en la “justícia sanchista”, un terme que lògicament s’ha inventat, però que, segons ell, la “justícia sanchista” és aquella que està “per sobre de l’Estat, de la independència judicial i de tots els espanyols”. Fent referència també a les declaracions de Sánchez sobre que “passaria a la història” per haver exhumat el cadàver de Franco, Feijóo va puntualitzar que ho farà per “haver estat el pitjor president dels últims 44 anys”.

El popular, finalment, va voler advocar per un govern que “torni a la unitat constitucional, que mai hauríem d’haver abandonat, on no hi hagi un polític que pugui delinquir i després se suprimeixi el delicte que ha comès”, va manifestar, referint-se clarament a la reforma del delicte de sedició, a la qual el PP s’ha oposat fermament.