Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Feijóo acusa el PSC de “blanquejar” l’independentisme amb els pressupostos

Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el PSC de “blanquejar” l’independentisme mitjançant l’acord de pressupostos anunciat aquest dimecres

Agències 01/02/2023
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a la sessió de control al Senat Data de publicació: dimarts 22 de novembre del 2022, 18:19 Localització: Madrid Autor: Senat

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el PSC de “blanquejar” l’independentisme mitjançant l’acord de pressupostos anunciat aquest dimecres. En una entrevista a Onda Cero, Feijó ha assegurat que els socialistes catalans “ja no són” el partit constitucionalista que pretenien vendre, sinó “el partit que dona suport a l’independentisme català” per “seguir governant amb ERC a tots els ajuntaments, diputacions i al Parlament de Catalunya de forma directa o indirecta” i “repartir-se el poder a Catalunya”. L’independentisme, ha dit, mai havia tingut tant de poder a l’Estat ni se li havien donat “tantes coses”, perquè fins i tot ha obtingut “el bolígraf per escriure el Codi Penal”.

Feijoo ha afirmat que la derogació del delicte de sedició i la reforma del de malversació formen part d’aquest acord, i ha apuntat que a ell li semblaria millor una aliança “entre partits constitucionalistes” que no pas “barrejar partits que es diuen constitucionalistes i que al final governen amb partits independentistes”, perquè “si no, mai acabarem amb l’independentisme”.

“A l’independentisme l’hem de guanyar a les urnes, i quan els partits constitucionalistes pactem la governabilitat d’acord amb la Constitució, som coherents i no fem malabars al Congrés o al Parlament. Si no, l’únic que fem és blanquejar l’independentisme, i pensar que l’independentisme té la clau del govern a Madrid i la presidència de la Generalitat“.

Amb tot, Feijóo també ha afegit que l’acord entre ERC i el PSC pels pressupostos demostra que l’independentisme “està fracturat” perquè “junts i ERC han trencat clarament” i l’entesa amb el PSC “cristal·litza aquesta ruptura”. “Jo m’alegro com a mínim que hi hagi pressupostos a Catalunya i que es facin algunes coses, perquè tot i l’embolic monumental que els polítics catalans han posat el poble català, el fet que com a mínim que tinguin comptes és una bona notícia”.