Dijous, 4 de març de 2021 - Edició 951
La República

Europa no confia en la justícia espanyola: eurodiputats volen fer d’observadors internacionals al judici de l’1-O

Diversos eurodiputats demanaran a l’estat espanyol poder fer d’observadors internacionals durant el judici de l’1-O. Ho promouran a través de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, que té l’objectiu de persuadir la […]

Avatar
Agències 05/11/2018
Actuació de la Policia Nacional l'1-O

Diversos eurodiputats demanaran a l’estat espanyol poder fer d’observadors internacionals durant el judici de l’1-O. Ho promouran a través de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, que té l’objectiu de persuadir la Unió Europea a intervenir en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Entre aquests observadors, hi podran haver també membres europeus d’organitzacions de defensa dels drets humans.

L’anunci l’ha fet aquest dilluns l’eurodiputat francès José Bové a les portes de Lledoners després de visitar els polítics tancats al centre. Per Bové, aquest judici “no té garanties” i ha afegit que les condicions amb què es trobaran durant el litigi suposen “un veritable problema de democràcia”. L’eurodiputat ha demanat també la llibertat “immediata” dels presos perquè es puguin preparar pel judici. Un grup de nou eurodiputats han visitat aquest dilluns els presos tancats a Lledoners. A la tarda també visitaran la presó de Puig de les Basses i Mas d’Enric.