Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

Especial homenatge a Aurora Picornell i les “Roges del Molinar”, el primer després d’identificar-ne les restes

|

- Publicitat -

L’emoció per la troballa històrica de les restes d’Aurora Picornell el passat 20 d’octubre encara perdura. La dirigent comunista i símbol de l’esquerra mallorquina va ser assassinada pel franquisme i abandonada en una fossa de Manacor, on va ser identificada al costat de quatre dones probablement, les Roges del Molinar (Belarmina González, Catalina Flaquer i les seves filles Antònia i Maria Pascual).

Publicitat

Davant aquesta fita històrica, els actes d’enguany en memòria del seu assassinat la Nit de Reis de 1937 seran encara més especials. El col·lectiu Aurora Picornell ha organitzat un homenatge popular a totes elles aquest dissabte 7 de gener a les 12 hores davant el bust de Picornell al Born del Molinar.

Com informa dbalears, el Teatre del Mar tornarà a acollir el tradicional acte de memòria històrica en el seu honor amb les intervencions de l’historiador David Ginard, l’activista Neus Tur; Lila Thomàs, membre de l’Ateneu Aurora Picornell, els arqueòlegs d’Arazandi Nicolau Escanilla i Jaume Servera, l’escriptor i membre del Comitè de Son Coletes Tomeu Tugores i l’activista del Molinar Toñi Fernández. La part musical arriba de la mà de Biel Majoral, Delfí Mulet, Miquel Brunet, Aina Tramullas i Sílvia Rechach. Durant l’acte també es representarà ‘Les filles del rellotge’ (fragment de l’obra ‘Llum Trencada’).

Et pot interessar  El govern de Collboni desvincula designar la prefectura de Via Laietana com a centre memorial d'un canvi d'usos immediat
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut