Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Espanya s’enfonsa econòmicament i Catalunya en forma part

Segons el FMI el Gobierno segueix a la cua en despesa pública per lluitar contra la crisi entre les grans economies del món

Redacció
Redacció 25/10/2020
Pla mitjà de la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, durant una atenció als mitjans davant la Comissió Europea, a Brussel·les el 7 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Els ajuts directes només arriben a un 3,6% del PIB i a Europa la xifra mitjana és del 10%

 

Segons el Fons Monetari Internacional, l’economia espanyola ho patirà molt, serà de las que més és contraurà entre els països més avançats. Les dades resumides entre les ajudes directes a l’economia i les ofertes com a garantia deixen a Espanya i amb ella Catalunya a la cua d’Europa.

 

En ajuts directes Espanya encapçala la llista amb solament un 3,6% del PIB que contrasta amb el 21% de Nova Zelanda o el 14,4 d’Alemanya, el 12,7% del Canadà, el 9,2% del Regne Unit, el 8,5% de Dinamarca, el 7,1% de Noruega, el 5,4% de Suècia, el 5,1% d’Itàlia, el 4,4% de la Rep Txeca o el 4,2 de Bèlgica.

 

Unes dades demolidores i més si ja tothom considera que Espanya serà la pitjor econòmia de les grans que tardarà més a sortir de la crisi.

 

I el més preocupant és que la gestió de la pandèmia pot encara empitjorar més l’economia, tenint en compte les dades de la pandèmia que semblen abocar l’estat espanyol a un nou confinament.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relacionats