Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Espanya perd posicions en l’Índex de Llibertat Humana fins a empatar amb Singapur

Espanya ha empatat amb Singapur en l’Índex de Llibertat Humana del 2018 elaborat pel think tank nord-americà, Cato, per tal de mesurar l’estat de la llibertat humana en el món basant-se en […]

Redacció
Redacció 07/01/2019
Manifestació espanyolista del 12-O al centre de Barcelona / Marc Puig

Espanya ha empatat amb Singapur en l’Índex de Llibertat Humana del 2018 elaborat pel think tank nord-americà, Cato, per tal de mesurar l’estat de la llibertat humana en el món basant-se en la llibertat personal, civil i econòmica. Es troba en el 25è lloc (empatada amb Singapur) d’un total de 162 països, a la cua d’estats europeus de referència com Països Baixos i Dinamarca (empatats en el sisè lloc), Irlanda i el Regne Unit (empatats en el vuitè lloc), Finlàndia o Noruega.

En concret, l’anàlisi sobre Espanya valora la llibertat personal amb 8.76 punts sobre 10; la llibertat humana amb 8.16 i la llibertat econòmica amb 7.56 punts. Els pitjors resultats pel que fa a la llibertat personal corresponen a assumptes relacionats amb la Justícia i la llibertat econòmica obté les seves pitjors qualificacions pel que fa a temes governamentals.

Així, l’Estat espanyol cau quatre llocs des del primer Índex de Llibertat Humana, fet el 2008. En el final d’una dècada que (sobretot en la recta final) ha estat marcada per la repressió de l’Estat a Catalunya com a resposta a l’esclat de l’independentisme, un estudi deixa clar el seu menyspreu a la dignitat dels individus i la manera com fan constantment ús de restriccions coercitives.