Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

Espanya pagarà 45 MEUR a Telefónica per interceptar els mòbils dels ciutadans

|

- Publicitat -

Telefónica serà l’empresa encarregada de posar a punt el sistema integral per interceptar les comunicacions electròniques que serà utilitzat pel Ministeri de l’Interior espanyol. Ho avança ‘La Información’, que explica que el departament de Fernando Grande-Marlaska ha adjudicat de nou el contracte a la filial de solucions tecnològiques de l’operadora a Espanya per un valor de 45 milions d’euros (més 9,5 milions en concepte d’IVA).

Publicitat

La durada és de tres anys prorrogables amb altres dos addicionals i el procediment escollit ha estat el de la negociació sense publicitat: no es tracta d’un concurs públic, sinó que és Interior qui ha cridat a diferents companyies del sector perquè presentessin ofertes per licitar pel contracte públic. Només Telefónica Soluciones de Informática y Comunicaciones va presentar oferta.

El sistema haurà de complir amb els requeriments establerts pels cossos de seguretat de l’Estat per  intervencions de comunicacions electròniques i la conservació de les dades “amb les suficients garanties d’operativitat, seguretat i validesa jurídica”. A més, permetrà realitzar la localització, bloqueig i esborrat del contingut d’equips de manera remota. Així mateix el contracte amb Telefónica inclou eines per visualitzar l’estat de les xarxes socials i el contingut de les comunicacions, així com també per accedir a la informació provinent de fonts obertes.

A tot plegat ha reaccionat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública , Jordi Puigneró, relacionant la notícia amb el 155 digital del Gobierno de Pedro Sánchez contra la República digital catalana.

Et pot interessar  Els pelotaris bascs rebutgen jugar amb la selecció espanyola o francesa: "No ens sentim ni espanyols, ni francesos. La nostra és la d'Euskal Herria!"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut