Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Espanya no sorprèn mai: la fiscal general suggereix que recorreran el tercer grau dels presos polítics

Josep Rull recorda que es tracta de “la Fiscalia més pretesament progressista nomenada per Pedro Sánchez” i exclama: “Sort que Salvador Illa deia que defensava una Catalunya sense revenges”

Redacció 03/02/2021
La fiscal general de l'estat, Dolores Delgado, durant la presa de possessió dels fiscals d'àrea de Mataró, Vilanova i la Geltrú, i Manresa, el passat mes d'octubre.

La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado,  ha avançat que en el Ministeri Fiscal encara no ha rebut la notificació de la resolució del Govern en el qual els concedia el tercer grau als presos polítics, una vegada el rebin, confirma que “s’estudiarà i s’emetrà el preceptiu recurs”. Dolores Delgado afirma que s’estudiarà tenint en compte les resolucions del Tribunal Suprem, que va revocar el tercer grau perquè no han complert una part substancial de la pena. “Crec que s’anirà en línia del Suprem, però em sembla imprudent per part meva avançar-me a un estudi que estan realitzant els companys”, sosté Delgado i assevera que no es manifesta perquè no vulgui, sinó perquè quan estava com a ministra de Justícia li va encomanar a l’advocacia de l’estat el desenvolupament de la causa, “no haig de manifestar-me en cap dels sentits”, diu.

A més, la fiscal general de l’Estat afegeix que la valoració li competeix fer-la a l’Executiu, que és “qui ha de determinar si concorren les raons d’equitat i justícia que estableix la pròpia llei. El Consell de Ministres és qui valora tot l’expedient i els fets per a prendre una decisió”. Ho ha dit en una entrevista a Onda Cero.

Davant d’aquestes declaracions que ja deixen entreveure que hi haurà recurs un dels presos polítics, Josep Rull, ha des de les Terres de l’Ebre, on feia campanya per Junts, s’hi ha referit afirmant que “la Fiscal General ha dit que ens presentarà un recurs en la línia del Suprem perquè reingressem a la presó. La Fiscalia més pretesament progressista nomenada per Pedro Sánchez. Sort que Salvador Illa deia que defensava una Catalunya sense revenges”.