Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

[ESCÀNDOL] Abertis reclama més de 300MEUR a la Generalitat i més de 3.000MEUR a l’Estat per diferents convenis on sempre perd l’erari públic

|

- Publicitat -

L’empresa ho detalla en el seu informe anual avalat per diferents advocats que ho veuen guanyador, són diners a més a més dels que ja ha cobrat, 1000MEUR de l’estat i uns 100 de la Generalitat.

Publicitat

L’empresa està pendent de la resolució de diferents recursos al contenciós administratiu segons detalla l’informe anual de comptes presentat recentment.

Abertis ha reclamat 3.233 milions d’euros més a l’Estat pels desdoblaments de l’AP-7 entre 2006 i 2021. Així ho detalla l’informe anual de l’empresa, segons ha avançat aquest divendres Expansión i ha confirmat l’ACN. A mitjans de febrer del 2022 el govern espanyol va abonar a Abertis amb 1.069,9 milions d’euros com a compensació de liquidació per les actuacions fetes per afrontar l’augment de trànsit. Ara, l’informe anual indica que el 25 de març l’empresa va interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem pel que demana que se la compensi amb 4.303 milions d’euros –incloent efectes fiscals-, és a dir, 3.233 milions d’euros més dels que va rebre al febrer. Abertis detalla que està pendent de la resolució d’aquest recurs. La quantitat deriva de dues clàusules establertes al conveni entre l’empresa i l’Estat i, segons Abertis, constitueixen un “dret compensatori que no ha de ser qüestionat en cap cas”. En concret, el document indica que l’import rebut “no pot excloure” la reducció d’ingressos derivats dels desdoblaments que es van fer entre 2006 i 2021 a la N-II a Girona i a la N-340 a Tarragona com a alternativa a l’AP-7 Nord i l’AP-7 Sud, respectivament

El conseller Nadal va signar un conveni semblant al de la ministra Magdalena Álvarez, i d’aquell mal conveni les conseqüències nefastes per l’erari púbic.

Respecte a la reclamació a la Generalitat de Catalunya el drama bé d’un conveni que va signar el conseller Nadal durant el tripartit per ampliar i millorar les obres de l’autopista del Maresme fins a Lloret on van calcular que això provocaria un augment del trànsit i millors ingressos cosa que va fer fallida i Abertis no perdona.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió