Divendres, 23 d'octubre de 2020 - Edició 820
La República

Escandalosa manipulació de TVE per crear un fals relat de violència a Barcelona

La televisió pública utilitza una imatge d’uns incidents durant la celebració de la victòria d’Espanya al Mundial de futbol 2010

Redacció
Redacció 16/10/2019
Exteriors dels estudis centrals de TVE a Madrid / Wikimedia Commons

TVE ha protagonitzat un nou cas de manipulació informativa sobre Catalunya. A la mitjanit, en plena onada d’incidents al centre de Barcelona, la televisió pública espanyola va penjar un tuit amb una imatge que en cap cas correspon a la realitat viscuda als carrers de la capital catalana. “Fonts policials envien a RTVE aquesta imatge del recinte de la Fira de Barcelona”, junt amb aquest missatge s’adjunta una imatge d’un foc de grans magnituds. Doncs bé, la foto correspon a la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol al Mundial 2010.

AMPLIACIÓ.- Més tard, quan ja s’havia estès a la xarxa que es tractava d’una ‘Fake new’, han esborrat la piulada i han assegurat que la fotografia “ens l’han fet arribar companys com a imatge fiable i de fonts policials”.

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha reaccionat a això preguntant si algú dimitiria per aquest intent de manipulació.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”es” dir=”ltr”>¿Alguien ha dimitido por esto? <a href=”https://t.co/DAWSJ0xl7z”>https://t.co/DAWSJ0xl7z</a></p>&mdash; Gonzalo Boye (@boye_g) <a href=”https://twitter.com/boye_g/status/1184398839521918981?ref_src=twsrc%5Etfw”>October 16, 2019</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Relacionats