Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Errejón dubta que l’ampliació del Prat tiri endavant perquè és “incompatible” amb el medi ambient i un model “fracassat”

El líder de Més País espera que el govern espanyol no pretengui guanyar temps amb la taula de diàleg

Agències 08/08/2021
Pla mitjà del líder de Més País, Íñigo Errejón, en un acte al CCCB. Imatge del 3/11/2019. (horitzontal)

El líder de Més País, Íñigo Errejón, s’ha oposat a ampliar l’aeroport Prat i ha posat en dubte que tiri endavant. “No crec que s’hagi de fer i no tinc clar que ho aconsegueixin fer”, ha dit a RAC1. Segons ell, aquesta ampliació és “incompatible” amb lluitar contra el canvi climàtic i es basa en un model econòmic “fracassat”. Ha negat també que es pugui fer convertint-lo en el més verd d’Europa i ha afirmat que l’ampliació es basa el “model dels 90”, basat en la totxana i grans infraestructures. També s’ha mostrat en contra que s’ampliï el de Madrid i, per contra, ha demanat més inversions a Rodalies i acabar el Corredor Mediterrani. D’altra banda, ha esperat que el govern espanyol no pretengui “guanyar temps” amb la taula de diàleg.

Sobre l’ampliació del Prat, ha afirmat que no ha escoltat “cap ministre” del govern espanyol, tampoc els de Podem, que s’hagi mostrat en contra sinó que ha llegit coses “sobre què pensen en privat”. Ha lamentat però que això no s’ha traduït en cap posicionament “clar i fort” en contra d’aquesta obra.

 

Lliure decisió de la ciutadania catalana

 

En clau de política catalana, Errejón ha avalat l’aposta per la taula de diàleg com a instrument, perquè implica tractar el conflicte català en canals “exclusivament polítics”. Tot i això, ha afirmat que no ha vist cap resultat més enllà d’aquesta aposta i ha confiat que l’executiu de Pedro Sánchez no estigui esperant que amb temps, el “suflé” baixi. Segons el seu parer, no és qüestió de guanyar temps sinó d’assumir” que per assolir una convivència duradora “només pot estar basada en la lliure decisió de la ciutadania catalana”.