Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Ernest Maragall: “No serem la contrapartida submisa d’un acord de pressupostos al Parlament”

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona avisa a Colau d’un canvi en les relacions si no compleix el “compromís” sobre una resposta institucional a la sentència

Avatar
Agències 24/09/2019
Ernest Maragall, regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona / ACN

El cap de l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha avisat que el seu grup municipal no serà la “contrapartida submisa d’un acord de pressupostos al Parlament”. En una entrevista a ‘TOTBarcelona’, Maragall ha defensat la necessitat que s’aprovin els pressupostos tant a l’Ajuntament com a la cambra catalana però ha avisat que “no se subordinaran als plantejaments” del govern de Colau i que hi haurà “exigències”. D’altra banda, sobre l’acord a la comissió de Presidència pel que fa a la resposta institucional davant la sentència, Maragall ha avisat que si Colau no el compleix aquest compromís “hi haurà un canvi clar en la qualitat i contingut de la relació d’ERC amb el govern municipal”.

Maragall ha subratllat la importància que tant l’Ajuntament de Barcelona com Catalunya tinguin pressupostos per al 2010. Una convicció que, segons ha dit, ha traslladat tant a l’alcaldessa de Barcelona, com a representants dels comuns al Parlament i al vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès.

 

“Hem de treballar el nostre pressupost a Barcelona i, tant com puguem, ajudar que es produeixi el debat equivalent al Parlament i es pugui construir una coincidència”, ha defensat per després deixar clar que el seu grup municipal no serà “la contrapartida submisa d’un acord de pressupostos al Parlament”.

 

De cara a la proximitat de la sentència del Tribunal Suprem (TS), Maragall ha afirmat que estarà “amatent” perquè Barcelona “participi a les accions d’altres institucions del país o prengui la iniciativa”. “A veure si per una vegada Barcelona deixa d’anar a remolc de la immensa majoria d’ajuntaments i assumeix el lideratge que li toca”, ha afegit. En cas que Colau no ho faci, Maragall ha avisat que “hi haurà un canvi en la qualitat i contingut de la relació d’ERC amb el govern municipal”. “Si se salten el seu compromís hauran d’assumir-ne la responsabilitat política. I afectarà a la nostra perspectiva sobre la fiabilitat dels acords amb els comuns”, ha refermat.

 

Segons Maragall, hi ha una decisió presa i un compromís polític de la institució en el marc de la comissió de Presidència i la resta són opinions personals, en referència a declaracions de l’alcaldessa Colau.

 

Finalment, preguntat per quines “ressonàncies” tindria a l’Ajuntament que Unides Podem assumeixi un 155, Maragall ha respost que les tindria “totes” i que “accentuaria la distància política de fons amb el sobiranisme i amb ERC en particular”.