Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

ERC titlla PSC i comuns de “cínics” per “limitar-se” a desgastar políticament el Govern amb la gestió de la covid

Caula diu que l’executiu català treballa per revertir les retallades i lamenta l'”infrafinançament” de l’Estat

Redacció 06/10/2020

La portaveu del grup d’ERC al Parlament, Anna Caula, ha titllat PSC i comuns de “cínics i imprudents” per “limitar-se” a desgastar políticament el Govern “obviant la cruesa” d’una situació sanitària sense precedents. Durant el ple monogràfic sobre el sistema sanitari, Caula ha defensat que l’executiu català intenta desfer les retallades en salut d’anteriors governs però ha advertit que no es reverteixen en “dos minuts”. “El sistema sanitari és un transatlàntic, tota la feina costa molt”, ha recordat. La republicana ha defensat que ja s’han fet inversions i ha lamentat l'”infrafinançament crònic” que pateix la salut per part de l’Estat.

“Ignorar això és ser cínic i imprudent quan és el PSOE i Unides Podem qui capitalitza el govern de l’Estat”, ha apuntat.

 

La portaveu dels republicans a la cambra catalana ha posat en valor la feina feta per la consellera de Salut, Alba Vergés, i ha dit que va ser la primera en parlar d’impulsar un pacte nacional pel sistema sanitari i enfortir i repensar l’atenció primària.

 

Ha recordat que quan el Govern negociava els pressupostos de 2020, abans de la covid-19, ja va aportar 900 MEUR addicionals a la Salut. Caula ha defensat la gestió que ha fet el Govern davant d’un virus desconegut per a tots els experts.

 

Ha fet autocrítica i ha dit que en algun moment alguna de les mesures preses es va haver d’adaptar d’acord amb els descobriments que anava fent la ciència.

 

La republicana ha recordat que mentre que el virus va començar sense “entendre de classes socials” i afectava a tothom, ara sí que es veuen més afectades persones amb situacions socials més vulnerables. “La pandèmia ja no és igual per a tothom”, ha expressat.