Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

ERC tindrà grup propi a l’Ajuntament de Badalona però es compromet a mantenir la “unitat estratègica” amb Guanyem

La coalició que es va presentar el 26-M es dissol per tenir més eines per fer oposició després de la investidura de Pastor

Redacció
Redacció 20/06/2019

La coalició que no ha guanyat a Badalona

ERC-Avancem-Més ha anunciat que finalment tindrà grup propi a l’Ajuntament de Badalona. Tot i això, la formació es compromet a mantenir la “unitat estratègica i programàtica” amb Guanyem, amb qui es va presentar en coalició a les eleccions municipals del 26 de maig. Dels 7 regidors que va aconseguir aquella coalició que ara desapareix, 4 son de Guanyem i 3 d’ERC, que són els que ara hi haurà a cada grup. ERC afirma que els objectius de la coalició eren “fer un front ampli d’esquerres” per poder continuar les polítiques iniciades pel govern de Dolors Sabater i “evitar el retorn del Partit Popular més reaccionari i xenòfob” al govern de la ciutat.

Tensió a les bases d’ERC a Badalona pel fracàs de la coalició

Els republicans han indicat que la decisió es pren motivada per les negociacions de la investidura amb un Partit Socialista “que va mostrar una actitud inflexible i irresponsable”. Però existeix una causa més local, el malestar existent a les bases d’ERC que consideren que la coalició no ha guanyat.