Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

ERC, sobre la investidura de Puigdemont: “Ara hi ha un president i un Govern a Catalunya”

ERC assegura no haver rebut cap proposta formal, en referència a una hipotètica investidura de Carles Puigdemont. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, defensa que “ara mateix hi ha un […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 07/01/2019
Carles Puigdemont, president legítim de la Generalitat/ Junts per Catalunya

ERC assegura no haver rebut cap proposta formal, en referència a una hipotètica investidura de Carles Puigdemont. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, defensa que “ara mateix hi ha un president i un Govern a Catalunya” i vincula qualsevol moviment en aquest sentit al treball de la comissió del Reglament del Parlament.

En la primera roda de premsa de l’any, Vilalta diu que ha de ser “l’any de la justícia i la llibertat, com també l’any de la democràcia i la política”. En aquest sentit, ERC creu que una sentència condemnatòria al judici de l’1 d’octubre, “pot suposar un tercer moment definitiu per Catalunya”, després de la sentència de l’Estatut i el referèndum.

Sobre la citació dels presos polítics a la comissió parlamentària del 155, els republicans desconeixen el format amb el qual es duran a terme les compareixences. “És obvi que com a persones implicades han de poder parlar, ara bé el format depèn del jutge”, ha puntualitzat Marta Vilalta.

Pressupostos de l’Estat: “No ha canviat res”

La portaveu ha refermat la negativa d’ERC a donar suport als pressupostos generals de l’Estat. “No hem avançat amb el debat, perquè no ha canviat res”, ha justificat Vilalta. Respecte del diàleg entre els dos executius, els republicans “aprofitaran qualsevol espai de debat” per remarcar les seves reivindicacions.