Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

ERC s’absté de reprovar Colau: “La reprovació real arribarà el 28 de maig”

|

- Publicitat -

El ple de Barcelona no reprovarà l’alcaldessa Ada Colau i el seu equip de govern per la gestió dels dos darrers mandats. Junts ha presentat una proposició on acusava el govern Colau de “falta de lideratge” en la defensa de la ciutat i els seus interessos. També qüestionava el seu “fracàs” per a solucionar els principals problemes dels ciutadans com per exemple la seguretat o la neteja. JxCat ha obtingut el suport dels grups municipals de Cs, PP, Valents i la regidora no adscrita, mentre que ERC s’ha abstingut. “La reprovació real arribarà el 28 de maig”, han argumentat els republicans.

Publicitat

Des de JxCat, Neus Munté, ha carregat durament contra l’acció de govern dels darrers anys, que ha estat farcida de “confrontació”, “victimisme” i pocs “consensos”, que els han portat a governar “buscant enemics”. Munté ha opinat que han tirat endavant “polítiques fracassades” i que només han volgut ser govern en les coses bones, però no per assumir els veritables problemes de la ciutadania.

L’oposició ha afirmat que no només s’hauria de reprovar a Colau i la seva formació, sinó també als socialistes i els republicans, que han estat “corresponsables” de les polítiques que s’han anat tirant endavant. Així, han assegurat que s’ha portat la ciutat “a la decadència” i han insistit en un “suspens” pel que fa a la gestió.

En el cas de la regidora no adscrita, a més del “fracàs” pel que fa a la gestió, ha criticat també la “manca de respecte institucional”, com per exemple pel que fa al rei o els cossos de seguretat.

Entrecreuament de retrets

ERC ha optat per abstenir-se, al·legant que la proposició és una qüestió “d’aparença” i no pas “de fons”. Així, han acusat Junts d’entrar en campanya electoral, recordant que els llegats de tots “estan clars”. Per això, han insistit que “no se solucionarà res mirant enrere” i que la reprovació arribarà en les eleccions municipals del 28 de maig. “No entrarem a fer campanya ni tacticisme”, han reblat.

Et pot interessar  Sabadell es debat entre la consolidació de Farrés o el recosit del bloc sobiranista

Finalment, pel que fa als socialistes i els comuns, els primers han assegurat que “s’ha defensat la ciutat” i que aquesta està “millor” que no pas quatre anys enrere. Laia Bonet ha retret a Junts que la seva experiència passi per “abandonar a la mínima” –en referència al Govern de la Generalitat– i ha insistit que la seva prioritat com a socis ha estat la de garantir “una estabilitat”.

Pel que fa a BComú, han titllat la proposició de “pólvora mullada”, afirmant que és “absurd” que arribi “al final del recorregut”. “Els dos grups pensem diferent, però l’estabilitat institucional que hem assumit contrasta amb la inestabilitat constant del Govern de Catalunya”, ha afirmat el tinent Jordi Martí, traient pit de l’aprovació de quatre pressupostos. Martí també s’ha referit a Laura Borràs, acusant-la de “practiques culpabilitzadores”. “Tots els partits demanen que cedeixi la presidència, serà interessant saber què en pensa Trias”, ha afegit.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió