Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

ERC reclama que Barcelona dediqui d’una vegada un carrer a Guillem Agulló: “Ja és hora”

Maragall denuncia una "paràlisi incomprensible" per part del govern de Colau per fer-ho possible

|

- Publicitat -

El dia que es compleixen trenta anys de l’assassinat de Guillem Agulló perpetrat per un grup de neonazis a València, ERC ha tornat a reclamar que Barcelona tingui un carrer dedicat a la memòria del jove valencià.

Publicitat

“Prou inhibició i desmemòria pública, prou d’incomprensible paràlisi municipal”, ha assenyalat el líder republicà a l’Ajuntament Ernest Maragall en un comunicat. En un vídeo, Maragall ha recordat les diverses ocasions en què ERC ha sol·licitat dedicar un espai a la ciutat pel jove assassinat a València ara fa trenta anys i ha reivindicat que “ja és hora”.

Així mateix, ha retret a l’alcaldessa Ada Colau la inacció del seu govern. “Si l’alcaldessa fa bandera de la lluita contra l’extrema dreta, com és que encara no han desbloquejat aquesta qüestió?”, ha qüestionat.

Et pot interessar  El carrer Guillem Agulló continua sense ser una realitat a Barcelona, tot i haver-se aprovat el 2018

Els republicans proposen que el millor lloc per retre homenatge al jove és el carrer Coronel San Feliu perquè porta el nom d’un militar que va servir a Primo de Rivera. Així ho ha explicat Jan Sibina, un dels candidats a la llista d’ERC el 28M.

Segons Sibina, diverses entitats veïnals com L’Anònima —casal popular i independentista del Clot-Camp— fa anys que reclamen la denominació d’aquest carrer perquè passi a anomenar-se Guillem Agulló. “És un pas imprescindible també per esborrar de Barcelona espais amb nomenclatura militar i feixista”, ha dit.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió