Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

ERC presenta la llista de les municipals a Girona i Ayats destaca que és un equip “amb talent” per afrontar els reptes

ERC ha desvetllat aquest dissabte la llista completa que opta a l’alcaldia de Girona a les properes eleccions municipals. La formació ja havia anunciat els primers dotze noms de la […]

Agències 18/03/2023

ERC ha desvetllat aquest dissabte la llista completa que opta a l’alcaldia de Girona a les properes eleccions municipals. La formació ja havia anunciat els primers dotze noms de la candidatura encapçalada per l’actuat vicealcalde, Quim Ayats, i aquest dissabte ha fet públics tots els candidats en un acte de la Devesa. Ayats ha remarcat que l’equip és “un reflex de la Girona que avança” i subratllat que compta amb un seguit de candidats “amb talent i expertesa per fer front als reptes que viu la ciutat”. Durant l’acte de presentació, el cap de llista ha exposat que el pròxim mandat estarà marcat per “desafiaments nous” que no es podran respondre amb “velles fórmules obsoletes”.

Esquerra Republicana a Girona ha presentat avui tots els noms que conformaran la llista de la candidatura a les municipals. “Girona té tot el potencial per caminar endavant, amb més determinació i decisió. Girona té totes les capacitats per encarar el futur amb més ambició i il·lusió”, ha remarcat Ayats durant la presentació.

L’acte s’ha fet al Parc de la Devesa i el cap de llista ha assenyalat que “és un orgull tenir una candidatura que combina l’experiència i la renovació necessàries en aquest moment tan important per a la ciutat”.

Sobre l’equip, Ayats ha assegurat que és “una sort” comptar amb una candidatura “que creix i suma persones de diverses sensibilitats polítiques i socials amb l’objectiu de fer avançar Girona” i treballar per a una ciutat “més dinàmica i activa”

Durant l’acte, ERC ha rendit homenatge a Josep Saguer, exregidor de l’Ajuntament de Girona i exdelegat d’Esports de la Generalitat, que ha mort aquesta setmana i que formava part de la candidatura republicana a les eleccions municipals.

A banda dels dotze primers candidats i candidates que Esquerra ja va fer públics fa unes setmanes, formen part de l’equip de Quim Ayats la directora dels serveis territorials d’Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacuberta; l’exregidor i exdiputat Joan Olòriz; el secretari general de Justícia de la Generalitat, Jordi Martinoy; Josep Serra, exgerent de la UdG; Esther Fanyanàs (Jovent Republicà); Jaume Heredia, director mèdic de l’hospital d’Olot; Anna Tortosa, presidenta de l’Espai LGTBI; Ramon Aymerich (Jovent Republicà); Teresa Juanola; Joan Bertran, de l’Associació de Veïns de Can Gibert; Marina Vinardell (Jovent Republicà); Salva Romero, ambientòleg i professor de secundària; Laura Muntaner, cardiòloga i Anna Gibert, professora de secundària.

Als primers llocs de la llista, acompanyant Ayats, hi ha l’actual directora dels serveis territorials d’Economia i Hisenda, Raquel Robert, que va de número 2; l’actual regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; i la regidora de Ciutadania, Participació i Dinamització Territorial, M. Àngels Cedacers.

Com a número 5 ERC incorpora Karim Sabni; seguit de la regidora de Joventut i d’Habitatge i Eficiència Energètica, Annabel Moya; Joan Sibill i Sílvia Martínez, ocuparan les posicions 7 i 8 respectivament, i el portaveu de Jovent Republicà a Girona Joan Pons i Bruna Ruhí van de 9 i de 10. Tanquen els 12 primers llocs Ricard Massanas i Marta Zambudio.