Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

ERC i PDeCAT demanen la compareixença de Grande-Marlaska per l’agressió a Jordi Borràs per part d’un policia espanyol

ACN Madrid .- Els grups d’ERC i PDeCAT al Congrés han registrat la petició de compareixença en comissió del ministre de l’Interior, Fernando-Grande Marlaska, per l’agressió que va patir el […]

Avatar
Agències 20/08/2018
El policia espanyol que va agredir Jordi Borràs

ACN Madrid .- Els grups d’ERC i PDeCAT al Congrés han registrat la petició de compareixença en comissió del ministre de l’Interior, Fernando-Grande Marlaska, per l’agressió que va patir el fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un agent de la policia espanyola, i també per la identificació per part dels Mossos d’una agent de la guàrdia civil que formava part d’un grup que es dedicava a retirar llaços grocs a la demarcació de Tarragona i que va ser identificat aquest cap de setmana. A més, els dos partits volen demanar explicacions pels “insults” que van rebre dos diputats d’ERC, Josep Maria Jové i Jenn Díaz, per part d’un agent de la policia estatal davant la comissaria de Via Laietana. Els diputats van presentar una denúncia davant dels Mossos. El Congrés celebra dilluns que ve diputació permanent i serà llavors quan es determini si aquestes peticions tenen més suports per tirar endavant.

A banda de la petició de compareixença del ministre de l’Interior, ERC i PDeCAT han demanat la compareixença de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme en relació a les autoritzacions i exportacions d’armes i material de doble ús a països que les han usat o poden usar-les en el conflicte del Iemen.

En un comunicat de la setmana passada, el Ministeri de Defensa ja va negar que “l’actual govern espanyol” no ha venut armament que s’hagi pogut fer servir contra població civil i també es comprometia que, en la mesura de la seva competència, revisar les possibles ventes que estiguin encara en tràmit i que poguessin implicar l’ús directe d’aquest tipus d’armament contra la població civil.

Per últim, també sol·liciten la compareixença en comissió de la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en relació amb la gestió dels fluxos migratoris al mediterrani.