Dijous, 2 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

ERC es presenta com a garant del “vot radicalment feminista”

Marta Rovira ha fet una crida a defensar “el vot radicalment feminista” en les pròximes cites electorals. La secretària general d’ERC ha intervingut, mitjançant un missatge enregistrat des de Ginebra, […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 25/04/2019
Marta Rovira, en un acte de campanya d'ERC / Aleix Ramirez

Marta Rovira ha fet una crida a defensar “el vot radicalment feminista” en les pròximes cites electorals. La secretària general d’ERC ha intervingut, mitjançant un missatge enregistrat des de Ginebra, en un acte de campanya a la biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona.

ERC reivindica les llistes cremallera

Les republicanes exhalten la seva aposta per les llistes cremallera, “tenim un 10% més de dones del que demana la llei”, apunta Rovira. De cara al pròxim diumenge i el 26 de maig, Esquerra presentarà un total de 5.425 dones a les llistes “per ser presents als llocs de decisió”.

Un discurs que xoca amb el compromís que recull el pla d’igualtat impulsat pel mateix partit. En aquest sentit, la llei electoral obliga a fer un repartiment 40-60 en rangs de cinc candidats. El relat d’ERC es va trencar amb la candidatura al Congrés quan es va col·locar Gabriel Rufián com a número dos per darrere d’Oriol Junqueras.

En aquest sentit, Carolina Telechea ha anunciat que més enllà de les eleccions, l’objectiu “també és feminitzar el partit”. La número tres de la candidatura republicana al Congrés afegeix com el diumenge “ha de ser la primera volta d’un cicle en el qual tenyirem de groc i lila el mapa de Catalunya”.

Relacionats