Dijous, 19 de maig de 2022 - Edició 1393
La República

ERC denuncia Vox Lleida davant dels Mossos per titllar d'”assassí” en un tuit a Lluís Companys

El partit d’ultradreta felicitava els autors del sabotatge al bust de l’expresident que hi ha a la capital del Segrià

Redacció 13/10/2020
Pla sencer de les diputades d'ERC, Montserrat Fornells i Gemma Espigares, amb altres representants de la formació, després de presentar la denúncia a la comissaria dels Mossos de Lleida, el 13 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

La Federació Regional de Lleida d’ERC ha presentat aquest dimarts una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per una piulada efectuada per Vox Lleida al seu compte de Twitter en què la formació acusava d'”assassí” a l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys. En el tuit, el partit d’ultradreta felicitava els autors de l’acte vandàlic del qual va ser objecte el 12-O el monument dedicat a Companys, situat davant del Teatre de l’Escorxador de Lleida. La diputada al Parlament, Montserrat Fornells, ha afirmat que l’acusació de Vox constitueix “un greuge i una injúria greu envers la figura històrica del president Lluís Companys al qual es titlla falsament d’assassí quan era un home de pau que va salvar moltes vides”.

Per la seva part, la també diputada Gemma Espigares ha condemnat “la manera de fer política, o no política” d’algunes formacions. A la vegada, ha destacat el “costat humà” de Lluís Companys i ha posat d’exemple el fet que, “desbordat per la gran quantitat d’assassinats que es van produir a la rereguarda els dies posteriors al fallit cop d’estat, decidís deixar partir del port de Barcelona en vaixells estrangers unes cinc mil persones sospitoses de poca simpatia amb el règim republicà”.

Imatge del tuit de Vox Lleida en què la formació titlla d'”assassí” a l’expresident Companys. (Vertical)

Les dues diputades al Parlament han estat acompanyades en la presentació de la denúncia pel president de la Federació Regional de Lleida d’ERC, Miquel Serra; la presidenta i el secretari general de la federació comarcal del Segrià, Gemma Massana i Antoni Bosch, i el president de la secció local de Lleida, Josep Maria Baiget.

 

En concret, en el tuit publicat per Vox Lleida s’hi podia llegir “Así ha aparecido hoy, día de la Hispanidad, la estatua de Lluís Companys en la calle dedicada al asesino en Lérida. Ningún ejecutivo español ha anulado su sentencia durante más de 40 años de democracia. Bravo por estos valientes leridanos!!”