Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

ERC defensa a Brussel·les la reforma del Codi Penal, però admet que els “avenços són insuficients”

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana defensa a Brussel·les la reforma del Codi Penal que deroga la sedició, però admet que els “avenços són insuficients”. En un comunicat publicat aquest diumenge, ERC explica les seves aportacions en la consulta pública que realitza anualment la Comissió Europea per elaborar l’informe sobre l’estat de dret a Espanya del 2023. Segons aquest comunicat, ERC ha reivindicat “la feina feta en matèria legislativa” amb la reforma del Codi Penal “per tal d’apropar el sistema espanyol a les democràcies europees”. Tot i això, reconeixen que “els avenços són insuficients i que cal lluitar contra la criminalització que els moviments socials encara avui pateixen a Espanya”, apunta la nota de premsa.

Publicitat

 

Com en passades edicions, ERC ha tornat a denunciar la situació del sistema judicial espanyol, “l’escassa lluita contra la corrupció” i “el retrocés de la llibertat d’expressió”. En especial, els republicans “posen en relleu les deficiències de l’estat espanyol en independència judicial, que es tradueixen en la imparcialitat dels jutges en casos com el dels líders del procés o en la caducitat del mandat del Consell General del Poder Judicial”. També reiteren que l’existència dels delictes de difamació, revelació de secrets o injúries a la corona és un “exemple regressiu” de la salut democràtica d’Espanya.

 

En els últims informes sobre l’estat de dret a Espanya, la CE ha insistit sobretot en la renovació de la cúpula judicial, en el reforç de l’autonomia de la fiscalia i en millorar l’accés a la informació fent una revisió de la llei de secrets oficials. L’examen del 2022 també incloïa una petició per augmentar el control de l’ús de Pegasus.

Et pot interessar  Montero espera que ERC i Junts no vinculin la investidura d'Illa als pressupostos de l'Estat

Els republicans reiteren les crítiques al sistema judicial en la seva aportació de cara a l’informe sobre estat de dret

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut