Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Enxampen una agent de la Policia Nacional infiltrada en moviments socials de Madrid

Sota una identitat falsa, l’agent de la policia espanyola va infiltrar-se en moviments ecologistes i en el centre social ocupat La Animosa

Redacció 15/03/2023

Una agent de la Policia Nacional s’hauria infiltrat en moviments ecologistes i al centre social ocupat La Animosa de Madrid, segons ha tret a la llum El Salto. Sota el nom fals de Mavi, la policia va posar-se en contacte amb La Animosa el 5 de novembre de 2022 i va començar a entrenar en el gimnàs popular Hortaleza Fighters que pertany al centre.

Aquesta agent encoberta faria mesos que ronda espais de lluita social a la capital espanyola, entre ells Extinction Rebellion i Futuro Vegetal que han protagonitzat vistoses protestes aquests darrers mesos per visibilitzar l’emergència climàtica. Els activistes que van coincidir amb ella afirmen que no aportava gaire i que mantenia un perfil baix, tot i que destaquen la seva actitud aduladora per guanyar-se la confiança dels altres membres.

Aviat va començar a aixecar sospites. Segons informen els membres dels col·lectius al mitjà El Salto, quan La Directa va revelar la segona infiltració en els moviments socials de Barcelona, el comportament de Mavi va canviar i pràcticament va desaparèixer.