Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Entitats ecologistes i veïnals recorren el PDU de les Tres Xemeneies: “No respon a les necessitats socials del barri”

Les entitats també lamenten que l'executiu català intenti maquillar el projecte urbanístic "amb la promesa d’un 'Hub audiovisual' i del 'Catalunya Media City' sense concreció ni pressupost assignat"

|

- Publicitat -

Problemes per a l’Ajuntament de Barcelona i els seus plans per renovar l’entorn de les Tres Xemeneies, que estava previst que es convertís en un barri residencial “sostenible” però amb activitat econòmica. L’entitat Ecologistes en Acció de Catalunya, amb el suport d’entitats veïnals de les 44 entitats que formen l’Entesa per a un gran parc litoral al Besòs, ha presentat davant el TSJC un recurs contenciós administratiu en contra del Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, en considerar que aquest no respon a les necessitats socials del barri, ni a la situació d’emergència climàtica ni als objectius del Conservatori del Litoral que alerten de la necessitat de desurbanitzar la costa.

Publicitat

Les entitats denuncien que la voluntat del consistori i del Govern és la de crear “un macrobarri de gairebé 1.800 habitatges a primera línia de mar, en una zona inundable a la desembocadura del Besòs”. A més, critiquen que el projecte que tampoc no presenta “cap concreció d’equipaments socials, sanitaris o educatius per als prop de 5.000 nous veïns i veïnes”. Paral·lelament, també lamenten que l’executiu català intenti maquillar el projecte urbanístic “amb la promesa d’un ‘Hub audiovisual’ i del ‘Catalunya Media City’ sense concreció ni pressupost assignat” el qual, a la vegada, suposarà una “inacceptable intervenció en el conjunt patrimonial de la central tèrmica”.

“La construcció d’habitatges en aquesta zona, malgrat alguns d’ells siguin de protecció oficial, no respon a la necessitat de facilitar l’accés a l’habitatge, sinó a la de generar plusvàlues que paguin la urbanització i que proporcionin uns beneficis obscens als propietaris del sòl: Endesa, Santander i l’AMB” han criticat, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona torna a menystenir la llengua catalana oferint cursos intensius a estrangers només de castellà

L’executiu català va indicar que les Tres Xemeneies esdevindrà un nou barri “sostenible”, amb usos diversos i dominat per l’espai públic. Segons els càlculs de la Generalitat, prop del 80% de la superfície es destinarà a equipaments comunitaris, carrers, places i un gran parc urbà d’unes 10 hectàrees que actuarà com a espai de transició entre el litoral i el front edificat. A més, la zona acollirà un sector d’activitat econòmica especialitzat, el Hub digital, de l’Audiovisual i el Videojoc, “cridat a esdevenir un referent mundial”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió