Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Enrabiada d’Espanya per les declaracions del president mexicà

El Gobierno intenta fingir una actitud dialogant per mantenir les relacions amb Mèxic, però exigeix que s’acabin les crítiques de López Obrador

Agències 11/02/2022

El ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha reclamat “respecte mutu” a Mèxic i ha rebutjat “taxativament” les declaracions de López Obrador, sobre les relacions entre ambdós països. El president mexicà ha assegurat que el seu govern té la intenció de “posar en pausa” les relacions amb Espanya per tal que el Gobierno deixi de veure Mèxic com una “terra de conquesta”, entonant un ‘Espanya ens roba’ mexicà.

Albares ha intentat aparentar normalitat i ha fingit una actitud dialogant per mantenir unes “excel·lents” relacions amb Mèxic, sempre que aquestes es basin en el “respecte” i sense manifestacions com les pronunciades per López Obrador.

El ministre ha confirmat haver parlat amb el seu homòleg mexicà i ha assegurat que aquesta “pausa” no comportarà a cap mena de “ruptura diplomàtica”. El mateix López Obrador ha admès que no és una ruptura, sinó un temps per tal que les autoritats i les empreses espanyoles internalitzin que en les relacions amb Mèxic no hi pot haver “saquejos” ni “corrupció”. El president mexicà s’ha referit particularment a Repsol, Iberdrola i OHL.