Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

En Comú Podem, “disposat a parlar” del govern de concentració sobiranista, però…

Pisarello posa condicions i demana abans arribar a acords per sortir de la “judicialització arbitrària” i en temes de “justícia social i democràcia”

Agències 31/08/2019

Els Comuns no parlen prou clar, oberts a un govern de concentració i destitueixen per sectarisme contra Catalunya un alt càrrec del govern aragonès  

El diputat d’En Comú-Podem i secretari primer de la mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, s’ha mostrat “disposat a parlar” i no ha tancat la porta al govern de concentració sobiranista com a resposta a la sentència proposat pel president del Parlament, Roger Torrent, en una entrevista a l’ACN. “Abans però hauríem d’estudiar com sortir de la judicialització arbitrària, regressiva i absurda que va provocar el PP i arribar a acords per avançar sobre justícia social i democràcia”, ha comentat Pisarello en una entrevista al Via Lliure de Rac1. “Si aquestes dues coses estan damunt la taula estem disposats a parlar-ne”, ha puntualitzat el diputat d’En Comú-Podem, que ha reconegut que l’objectiu principal de la formació és evitar uns nous comicis a l’estat espanyol. “Hem d’intentar evitar per totes les vies que hi hagi noves eleccions”, ha reflexionat en veu alta Pisarello, que ha assegurat que és “una bona notícia” que es comenci a parlar de programa.

“Les dretes estan fent la seva feina i tenim la obligació de posar-nos d’acord per plantejar una alternativa”, ha constatat el secretari primer de la Mesa del Congrés. “És una bona notícia que es comenci a parlar de programa però és insuficient parlar només d’acord programàtic. Creiem que la millor garantia per complir-lo és que siguem al govern”, ha insistit Pisarello, que ha trencat una llança a favor del president espanyol en funcions. “Intento entendre l’enrocament de Sánchez. El partit socialista no està acostumat a governar amb coalició i li agradaria govern sol…però una cosa són els desitjos i una altra els fets tossuts”, ha assenyalat el diputat d’En Comú-Podem, que finalment ha carregat contra les veus crítiques dins el PSOE i partidàries d’una aliança amb Cs. “M’estimo més no escoltar tant els policies dolents i centrar-me en la gent que aposta per fer coses”, ha ironitzat Pisarello.