Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

En cerca i captura l’acusat de difondre imatges a xarxes socials de la noia violada per La Manada

L’acusat no s’ha presentat al judici en què li demanen entre dos i mig i tres anys de presó: Està acusat d’un delicte contra la integritat moral i un altre de revelació de secrets

Redacció 16/02/2022

L’agressor, exmilitar i còmplice de la violació múltiple de Pamplona, articulada per la Manada, no es presenta al jutjat. Està acusat de difondre dades personals i imatges íntimes de la dona agredida en un fòrum d’Internet a crits de “No hi ha collons”. Davant el buit, el jutge ha ordenat posar-lo en cerca i captura immediatament. Es tracta d’un veí d’Horta-Guinardó (Barcelona), d’uns 40 anys, seguidor de la Legió i amb antecedents.

La Fiscalia, l’acusació particular i la popular li demanen entre dos anys i mig i tres anys de presó, a més de 6.000 euros de multa i 5.000 d’indemnització a l’afectada. El processat va publicar el maig de 2018 al fòrum d’Internet Foroparal·lel una imatge de la violació grupal que va patir una jove als Sanfermines de 2016 per part dels quatre integrants d’un grup d’amics que es feien conèixer com a ‘La Manada’. La publicació va ser vista per més de 100.000 persones, fet que va provocar una revictimització de la jove, que va denunciar els fets.

Per aquests motius, està acusat d’un delicte contra la integritat moral i un altre de revelació de secrets. Al fòrum també hi constava el nom i cognoms, DNI, data de naixement, lloc de residència i universitat on estudiava la jove violada durant els Sanfermines del juliol del 2016.

Segons CCMA, el seu advocat ha manifestat que l’agressor no hi ha pogut assistir perquè està ingressat en un hospital. Contràriament, no ha presentat cap justificant que ho acrediti.

En les xarxes socials s’ha fet ressò del fet i es critica directament a l’agressor: “tens por, ara?” o bé d’altres: “Ara podrà reunir-se amb els amics de la manada i demanar el trasllat”.