Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Elsa Artadi dispara “l’artilleria pesant” a Jéssica Albiach que surt escaldada en intentar criticar a Casado

La portaveu de JuntsxCatalunya ha trolejat a Albiach amb una captura de pantalla que demostra que En Comú Podem va presentar una esmena a les Illes Balears en què criticava la unitat de la llengua catalana

Redacció 27/07/2021
La número dos de la llista de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, al Casino l'Aliança (Poblenou), per l'acte de la candidatura

Jéssica Albiach, la portaveu d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, ha estat víctima d’una esmolada piulada d’Elsa Artadi. En aquesta xarxa social, Albiach ha criticat que Casado frivolitzés amb la llengua catalana i que afirmés que cada Illa Balear tenia el seu propi idioma. La portaveu d’En Comú Podem li ha preguntat al líder del PP “com es deu dir claveguera i democràcia en mallorquí, menorquí, eivissenc o valencià?”. Albiach feia referència a una notícia en què segons elDiario.es el Partido Popular va perseguir a Podemos des de la irrupció del partit, per evitar que creixés i pogués esdevenir una amenaça pel partit dretà.

Elsa Artadi ha jugat una mala passada a la portaveu d’En Comú Podem quan ha decidit donar un cop d’ull a l’hemeroteca. La diputada de JuntsxCat ha capturat la piulada d’Albiach i l’ha relacionat amb una notícia de dBalears en la qual es deixava constància que el partit Unidas Podemos va presentar una esmena a una proposició de Laura Borràs. El partit polític violeta es va oposar al fet que “es reconegués i declarés la unitat de la llengua catalana, sense que aquest fet suposi menysprear altres denominacions existents”. D’aquesta manera, Artadi ha contradit l’opinió d’Albiach.

Aquest canvi de guió ha trolejat a la portaveu d’En Comú Podem i l’ha deixat sense arguments. Tan sols queda per descobrir si aquesta trapelleria d’Artadi s’ha d’atribuir a la casualitat i a una mica de sort a l’hora de tirar d’hemeroteca, o bé si ja tenia preparada la notícia i estava esperant que  Albiach es posicionés per poder passar comptes.