Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Els treballadors del sector agrícola estan exposats a més de 80 matèries nocives

Els treballadors del sector agrícola a Catalunya, segons dades del departament de Treball, acostumen a estar exposats a més de 80 substàncies amb efectes nocius sobre la salut. En totes […]

Redacció 15/01/2019
Imatge d'un camp / Generalitat de Catalunya

Els treballadors del sector agrícola a Catalunya, segons dades del departament de Treball, acostumen a estar exposats a més de 80 substàncies amb efectes nocius sobre la salut. En totes les inspeccions realitzades per l’administració, a diferents magatzems fitosanitaris, el denominador comú és que els mateixos treballadors són qui fan els respectius tractament i per tant s’exposen amb major grau a la substància.

De cara al futur, aquesta situació s’ha de revertir i això vol dir minimitzar el consum de productes fitosanitaris. L’empresa ha de preservar la salut del treballador i s’ha de dissenyar un protocol que permeti el manteniment i neteja de maquinària amb l’ús d’equips de protecció individual. Aquest material ha de ser triat en funció del producte amb el qual s’estableix contacte.

Les dades d’intensitat d’exposició alerten que la durada i la freqüència del risc d’exposició és intensa. D’aquí que la Generalitat insisteixi que el material de prevenció ha de ser eficaç, sense la possibilitat de recòrrer als equips d’un sol ús.