Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Els treballadors del sector agrícola estan exposats a més de 80 matèries nocives

El departament de Treball ha identificat deficiències en un de cada deu magatzems de productes fitosanitaris inspeccionats

|

- Publicitat -

Els treballadors del sector agrícola a Catalunya, segons dades del departament de Treball, acostumen a estar exposats a més de 80 substàncies amb efectes nocius sobre la salut. En totes les inspeccions realitzades per l’administració, a diferents magatzems fitosanitaris, el denominador comú és que els mateixos treballadors són qui fan els respectius tractament i per tant s’exposen amb major grau a la substància.

Publicitat

De cara al futur, aquesta situació s’ha de revertir i això vol dir minimitzar el consum de productes fitosanitaris. L’empresa ha de preservar la salut del treballador i s’ha de dissenyar un protocol que permeti el manteniment i neteja de maquinària amb l’ús d’equips de protecció individual. Aquest material ha de ser triat en funció del producte amb el qual s’estableix contacte.

Les dades d’intensitat d’exposició alerten que la durada i la freqüència del risc d’exposició és intensa. D’aquí que la Generalitat insisteixi que el material de prevenció ha de ser eficaç, sense la possibilitat de recòrrer als equips d’un sol ús.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió