Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Els regidors de Cs a Cadis abandonen el partit perquè funciona “de manera dictatorial”

Els dos regidors de Ciudadanos a l’Ajuntament de Cadis, Juan Manuel Pérez Dorao i María Fernández-Trujillo, han abandonat el partit denunciant que funciona “de manera dictatorial” i segueix “una estratègia […]

Redacció 21/03/2019
Albert Rivera, líder de Ciudadanos

Els dos regidors de Ciudadanos a l’Ajuntament de Cadis, Juan Manuel Pérez Dorao i María Fernández-Trujillo, han abandonat el partit denunciant que funciona “de manera dictatorial” i segueix “una estratègia oportunista” en què “ja val tot”. En roda de premsa, aquest dimecres, Pérez Dorao i Fernández-Trujillo han criticat que la formació “menysprea” el municipalisme perquè el seu “únic objectiu” és que Albert Rivera sigui president del Gobierno.

I és que la seva decisió arriba després que la direcció provincial i autonòmica del partit els comuniqués aquest dimarts, dia en què Rivera va celebrar un acte a la ciutat, que prescindien d’ells per a les llistes municipals sense oferir-los cap explicació. Segons Pérez Dorao, només van dir-li que “tenien un fitxatge estrella” que no poden revelar fins que no comenci la campanya de les eleccions generals, cosa que -diu ell- posa de manifest que “els importa un rave i presentaran qualsevol cosa tenyida de taronja”.

Segons apunten les darreres baixes del partit, doncs, “ha desaparegut la democràcia interna”: assegura Pérez Dorao que, en el seu darrer congrés, es va configurar “una estructura piramidal” per tal que les decisions les prenguin “quatre o cinc persones al voltant de Rivera”.  Tot i que assegura que des de la direcció nacional els han demanat que deixin les seves actes de regidors, tant ell com Fernández-Trujillo aniran al grup municipal de no adscrits. “S’han proposat aprofitar les llistes municipals, de designació directa, per a desfer-se de persones que, tot i tenir vàlua, resulten incòmodes perquè han qüestionat la deriva que ha experimentat el partit”, ha sentenciat.