Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Els presos polítics abandonen la vaga de fam

Consideren que ja ha aconseguit els seus objectius

|

- Publicitat -

Jordi Turull, Quim Forn, Josep Rull i Jordi Sànchez abandonen la vaga de fam. Segons ha anunciat la seva portaveu, Pilar Calvo, ho fan perquè consideren que ja ha aconseguit els seus objectius: saccejar la opinió internacional i el Tribunal Constitucional.

Publicitat

L’anunci arriba l’endemà que ho demanés el president de la Generalitat, Quim Torra, al·legant que “ja han aconseguit l’objectiu de remoure totes les consciències que s’havien de remoure”. També el dijous a la nit, ho van demanar en un escrit tots els expresidents de la Generalitat i del Parlament i el síndic de Greuges, Rafael Ribó: “La vaga de fam ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha remogut consciències a escala nacional i internacional”, deien.

Traslladats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa per recuperar-se 

Els presos polítics seran traslladats aquest dijous a la tarda a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa (UHPT) per tal de tornar a ingerir aliments sota control mèdic i començar-se a recuperar. Es tracta d’una mesura prevista pel protocol de vagues de fam, si els metges ho consideren necessari. Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Josep Rull es recuperaran en un mòdul d’hospitalització ordinària i en habitacions individuals.
Segons fonts penitenciàries, la durada de l’ingrés respondrà únicament a criteris mèdics. Durant l’ingrés les visites de les autoritats quedaran “molt restringides”. A l’UHPT els interns tenen dret a dues comunicacions de mitja hora cadascuna a la setmana.

Fins aquest dijous al matí, Turull era l’únic dels quatre que havia hagut de ser traslladat a la Infermeria del Centre Penitenciari de Lledoners. La resta continuaven al seu mòdul.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió