Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Els Premis Planeta acaben en robatori

Els Premis Planeta porten cua. El diumenge el govern va plantar a l’editorial Planeta en l’entrega dels seu famosos premis, ja que durant els fets d’octubre van traslladar la seva […]

Redacció 18/10/2018
Treballs de decoració de FUPAR / Twitter

Els Premis Planeta porten cua. El diumenge el govern va plantar a l’editorial Planeta en l’entrega dels seu famosos premis, ja que durant els fets d’octubre van traslladar la seva seu social fora del principat. Política que es va escampar entre la majoria de grans empreses del país.

El dimarts en una entrevista al Grup Godò, Francesc Marc-Àlvaro va suspendre a la consellera de Cultura per aquest afer. L’intel·lectual i periodista no va poder reprimir-se en desqualificar na Laura Borràs per aquest fet, en l’entrevista que La nit a 8 tv va fer a Marc-Àlvaro.

Aquest però no és l’únic incident de la gala que enlluerna a tots els escriptors d’hispànics. En la retransmissió habitual de la cronista del diari del Comte de Godó, Llucia Ramis va destacar que els centres de les taules estaven decorats amb llibres antics. Tot seguit va anunciar que els estaven agafant tots “rapinyant” en paraules seves, ja que com es veu a les fotografies, són molt bonics i curiosos. El fet, però, és que els llibres antics eren de lloguer, la fundació FUPAR els havia inclòs en la seva decoració floral de centres de taula. Eren un total de 500, que els convidats van sobreentendre que es podien agafar. Ahir, la periodista mallorquina va fer una piulada demanant als seus col·legues que tornessin els llibres al més aviat possible.

La polèmica ha saltat als rotatius i televisions, fent-se’n eco TV3 i El Periódico. L’escriptora Llucia Ramis, però, ha quedat enmig d’aquest “robatori” en ser la veu pública que ho va anunciar a través de Twitter.