Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Els polígons de la demarcació de Barcelona es modernitzen

La Diputació de Barcelona ha creat un pla d’ajuts per valor de 30 milions d’euros, destinat a la modernització dels polígons de la demarcació. El global d’aquesta inversió permetrà dur […]

Redacció 28/11/2018
Imatge d'un polígon / Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha creat un pla d’ajuts per valor de 30 milions d’euros, destinat a la modernització dels polígons de la demarcació. El global d’aquesta inversió permetrà dur a terme actuacions en 56 polígons d’activitat econòmica i impulsar 116 millores o nous serveis d’infraestructures. A més d’incorporar millores mediambientals o eficiència energètica i apostar per la igualtat d’oportunitats, el suport de la Diputació beneficiarà a 5.901 empreses i 79.388 treballadors

“El futur del país passa per creure en la indústria i hem de ser capaços de tirar endavant projectes seriosos, rigorosos i possibles”, afirma Marc Castells, alcalde d’Igualada i vicepresident de la Diputació.

La majoria dels polígons estan desordenats i una part significativa de la seva superfície és buida, el que deriva en una gestió ineficient dels espais i, en conseqüència, en una manca d’incentiu per als empresaris. D’altra banda, molts polígons de la demarcació mostren signes evidents d’obsolescència, ja que prop del 58% de les naus i del 48% dels polígons són anteriors a l’any 1978, el que aconsella adoptar mesures de modernització i de millora de la gestió integral. Això provoca, en molts polígons, l’existència d’espais buits, d’infraestructures deficitàries i d’obsolescència de les instal·lacions.

Els projectes inclosos les línies de suport hauran de tenir, també, com a objectiu el desplegament o millora de les xarxes de subministrament i evacuació d’aigües, de les xarxes d’energia, de telecomunicacions o dels sistemes de seguretat anti-intrusió. Alhora, es podran dur a terme accions vinculades a la millora de la mobilitat o a la promoció dels polígons d’activitat econòmic; així com en l’àmbit de la simbiosi industrial o a la construcció, reforma o ampliació de centres de serveis de proximitat per a les empreses dels polígons d’activitat econòmica.