Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Els pícnics artístics de l’Antàrtida

Carmen Possing, científica a l’estació Concòrdia de l’Antàrtida, va decidir celebrar l’arribada de l’estiu austral amb un pícnic. Però a 70° negatius, el menjar va quedar petrificat en qüestió de […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 08/10/2018
Base Concòrdia / Wikipedia

Carmen Possing, científica a l’estació Concòrdia de l’Antàrtida, va decidir celebrar l’arribada de l’estiu austral amb un pícnic. Però a 70° negatius, el menjar va quedar petrificat en qüestió de segons. La científica juntament amb el seu company Cypren Verseux han compartit les fotografies del menjar petrificat per Twitter, aconseguit més de 250 retuits.

D’aquesta manera, la científica fa ironia sobre el fet de menjar formatge de raclette enmig del fred austral, com els ous queden enganxats a les closques i a la paella abans que es puguin fer. O com els espaguetis no es poden separar de la forquilla. Tot amb unes fotografies artístiques i curioses.

La base Concòrdia és una instal·lació conjunt de les repúbliques francesa i italiana, fou inaugurada el 2005 i el seu objectiu era el de prestar ajuda al Projecte Europeu de Mostreig de Gel de l’Antàrtida. La base es troba a més de tres mil metres d’altura enmig de l’altipla antàrtic. La instal·lació es troba a 1200 quilòmetres de la costa i a 560 de la russa, Base Vostok. Domo C, el lloc concret on està situada Concòrdia, és un dels llocs més freds del planeta.

Relacionats