Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Els partits espanyolistes posen més pals a les rodes, ara porten el decret contra la sentència del 25% al Consell de Garanties

Segons explica Vox el canvi de criteri bàsicament és per “posar traves” al govern

Redacció 01/06/2022
Els líders de Cs, Carlos Carrizosa, i de Vox, Ignacio Garriga, durant el ple del Parlament del 7 de juliol de 2021 (Horitzontal)

Els partits de la dreta espanyolista tornen a la pista per atacar. Els diputats dels partits espanyolistes Vox, Ciutadans i PP registraran una petició perquè el Consell de Garanties Estatutàries dictamini sobre el decret llei aprovat pel govern dilluns com a resposta a l’execució de la sentència del 25% de castellà ordenada pel TSJC.

A priori, Vox s’hi havia oposat, no pel contingut sinó per l’instrument. Sempre havia carregat contra el consell al·legant que no serveix per res i que calia dur-ho al Tribunal Constitucional. Tot i això, han posat per damunt l’absolució del català a les aules que els seus principis i han decidit unir-se al PP i Cs per portar-ho al Consell de Garanties Estatutàries. De fet, així ho explica el partit ultra, bàsicament, el canvi de criteri és per “posar traves” al govern.